08 maj, 2013

The Raw Brownie




The Raw Brownie

när någonting i matväg kallas
"raw"
menas att rätten inte genomgått
någon värmebehandling,
alltså inte uppvärmts.

Den här brownien har bara naturliga
ingredienser. inga konstiga
kemikalier

och inget sötningsmedel.
och den smakar h i m e l s k t
det kan jag lova er!

recept.
2, 5 dl valnötter

2 dl dadlar

2, 5 msk kakao

1 nypa flingsalt

2 msk vatten

mixa allt i en mixer. tillsätt mer eller mindre
av dadlarna eller valnötterna tills du
får en inte alltför kletig konsistens.

tryck ut i en liten ugnsform och strö över lite krossade
valnötter.
täck med plastfilm och låt stelna lite
i kyl innan du skär upp i rutor 
och serverar med vispad grädde,
och lite bär.

kram

3 kommentarer :

  1. Anonym8.5.13

    Ungefär hur stor är formen du använde?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag använde en form som var cirka 3x20x 15 cm, men jag fyllde inte hela formen då receptet inte ger så många brownies. Tur då att de är så mättande!
      Kram

      Radera
    2. Anonym9.5.13

      Tack för svar! Ska lätt prova att göra dem:-) Kom gärna med fler "raw" recept som du provat.

      Kram Fia

      Radera